John van Doorn

Salarisadministrateur

"MijnKennis? Uw kennis!""

Mijn rol binnen MijnKennis

Met een forse dosis hands-on ervaring op zak is John van Doorn één van de werkpaarden binnen het MijnKennis team. Salarisadministratie is al 25 jaar zijn speelveld, en in die periode heeft John zich ingezet voor een brede waaier aan verschillende opdrachtgevers uit zo ongeveer elke denkbare bedrijfstak. Die afwisseling maakt het werk juist zo leuk: de klanten lopen uiteen van tandartsen tot schildersbedrijven, waardoor John werkt met twintig verschillende CAO’s. Snel schakelen en inleven in de optiek van elke klant is voor hem dan ook gesneden koek.

Met een carrière die ooit in de horeca begon is het voor John heel normaal om de klant altijd voorop te stellen. Dat is maar goed ook, want het spectrum van vragen over personeel, salaris, ziekte, of arbeidsgeschillen is gewoon te breed om met een kant en klare werkwijze te kunnen ondersteunen. Zo spant John zich in om alle cliënten maandelijks optimaal tevreden te houden met alle actuele informatie op precies de juiste plek, maar tegelijk dagelijks alle acute vragen zo te beantwoorden dat cliënten altijd door kunnen.

Mijn bijdrage aan het team

Als salarisadministrateur krijgt John natuurlijk veel vragen over loonbetaling, maar in het multidisciplinaire team van MijnKennis komen ook veel aangrenzende onderwerpen aan bod, zoals ziekte, ontslag, of arbeidsovereenkomsten. Als Nirpa-gecertificeerd Register Payroll Professional breidt hij zijn kennis bovendien steeds verder uit, door middel van regelmatige bijscholing en cursussen. Dat mag ook wel, met alle wetswijzigingen die plaatsvinden. Vakliteratuur is voor John en zijn collega’s dan ook vaste kost.

De modernisering en digitalisering van zijn werkveld biedt nieuwe mogelijkheden voor John, maar vooral voor zijn cliënten. Geautomatiseerde processen bieden real-time online inzage in gegevensstromen en processen. Dat biedt flexibiliteit voor zowel werkgevers als werknemers. Met deze nieuwe tools en een berg aan vakkennis en ervaring is John dan ook helemaal klaar voor een nieuwe stap voorwaarts met MijnKennis!