Ziekteverzuim
Als ondernemer werkt u met mensen, en dus heeft u af en toe met ziekteverzuim te maken. Een griepje of een gebroken pols kan de beste overkomen, maar hoe weet u of er niet meer speelt? Zijn uw medewerkers gezond, en zitten ze lekker in hun vel, of zijn er structurele factoren die ziekteverzuim onnodig in de hand werken? MijnKennis weet door te dringen tot de kern, met HR professionals die uw bedrijf van binnenuit grondig onderzoeken om er samen met u en uw medewerkers een gezonde, fitte en tevreden organisatie van te maken: nu, maar vooral voor de toekomst!
Met onze totaalaanpak ziekteverzuim voorkomen en verminderen
Ziekteverzuim aanpakken betekent bij MijnKennis zowel voorkomen als verminderen van ziekteverzuim. We gaan daarbij niet over één nacht ijs. We werken samen met onze teamleden om de financiële, juridische, medische en menselijke factoren integraal te benaderen. Onze HR specialisten kijken daarbij vanuit het perspectief van uw medewerkers, maar ook door uw ogen. Wie met plezier werkt, verzuimt minder en dat leidt uiteindelijk tot betere resultaten voor uw bedrijf. Om de beste aanpak van ziekteverzuim voor uw specifieke situatie te vinden, gebruikt MijnKennis onder meer de volgende middelen:
- Laat een preventiegesprek voeren met de medewerker door onze adviseur Arbeid en Gezondheid. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier.
- Online tools zoals onze verzuimmonitor;
- Samenwerking met onze teamleden op financieel, juridisch en Arbo gebied;
- Inzoomen op medewerkers met frequent verzuim;
- Bemiddelen tussen betrokken voor werkbare oplossingen.
Plezier in je werk met MijnKennis preventie en re-integratie
Wie geen plezier heeft in het werk, valt vroeg of laat uit. Het is dus ook voor u van belang dat uw personeel serieus wordt genomen als het om ziekteverzuim gaat. Onze HR specialisten bemiddelen, ook als u er onderling niet uitkomt. Dat kan uiteindelijk betekenen dat uw medewerker een andere weg inslaat, als het niet samen kan worden opgelost. Desondanks gaan we altijd met respect en integriteit te werk, zodat we samen kunnen werken aan een steeds gezondere onderneming met steeds fittere werknemers. Zo blijft de aanpak van ziekteverzuim een kosten-baten analyse, geircht op maximalisering van optimaal rendement uit maximaal werkplezier!